Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
25.10.2017  

Promocija slovenske prehranske industrije in vina na Poljskem

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Varšavi je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Gospodarsko zbornico Slovenije, poslovnim klubom Triglav- Rysy ter poljskimi partnerji (Gospodarsko zbornico v Varšavi, Poljsko trgovinsko zbornico, Poljskim združenjem za trgovino in distribucijo) v Varšavi dne 24.10. organiziralo poslovno konferenco s ciljem promocije slovenske prehranske industrije ter slovenskega vina na poljskem trgu.

Udeležence konference sta med drugim nagovorila tudi slovenski in poljski minister za kmetijstvo. Na poslovni konferenci se je predstavilo 12 slovenskih podjetij s področja živilstva in vinarstva: Pomurske mlekarne d.d., Mlekarna Planika d.o.o., Vinakras z.o.o., Panvita Mir d.d., Klet Brda, Kodila d.o.o., Vinska klet Metlika, Puklavec Family Wines d.o.o., TOPP d.o.o. (Berryshka), Delamaris d.o.o., Mlinotest, d.d. in Apis-Vita d.o.o..

Odmevnega promocijskega poslovnega dogodka se je udeležilo 80 poljskih poslovnežev s področja trgovine in distribucije. Dogodek je zbudil tudi interes poljskih medijev, med drugim poljske TV (http://www.tvp.pl/informacje-rolnicze/aktualnosci/polskoslowenska-wspolpraca/34526412).