Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
23.02.2021  

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec na obisku v Varšavi

Minister za infrastrukturo Republike Slovenije g. Jernej Vrtovec se je 22. in 23. februarja 2021 mudil na dvodnevnem obisku na Poljskem. Z gostiteljem, poljskim ministrom za infrastrukturo g. Andrzejem Adamczykom, sta na izčrpnem in temeljitem pogovoru naslovila širok spekter tem na področju infrastrukture, predvsem na področju letalskega, železniškega in cestnega prometa. Minister Vrtovec je sogovornika seznanil s prednostnimi nalogami in prioritetami Slovenije v času predsedovanja Svetu EU v drugi polovici 2021.

Minister Vrtovec je v okviru obiska opravil tudi pogovor z ministrom za podnebje in okolje Poljske g. Michałom Kurtyko s katerim sta naslovila predvsem vprašanja povezana z energetiko in podnebjem ter s tem povezana področja, ki bodo aktualna tudi v času predsedovanja Slovenije Svetu EU. 

V teku obiska je minister Vrtovec opravil tudi pogovore s predstavniki poljske letalske družbe LOT o ponovni vzpostavitvi letalske povezave med državama in s Poljsko razvojno banko (BGK) o projektih pobude Tri morja, še posebej tistih, ki se osredotočajo na krepitev prometne povezljivosti in energetske infrastrukture.