Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
11.03.2019  

Panelna razprava v okviru Mednarodnega dneva žensk: 'Ženska v diplomaciji. Kako razbiti stekleni strop?'

Pisarna Evropskega parlamenta na Poljskem je 7. marca v okviru praznovanja Mednarodnega dneva žensk v Varšavi organizirala panelno razpravo na temo žensk v diplomaciji. Na dogodku so poleg slovenske veleposlanice mag. Forštnarič Boroje sodelovale še veleposlanica Madžarske Orsolya Zsuzsanna Kovács, veleposlanica Irske Emer Margaret O'Connell, nekdanja bivša veleposlanica Poljske v Južnoafriški republiki in trenutna svetovalka ministra za zunanje zadeve Anna Raduchowska-Brochwicz ter dolgoletni poljski diplomat Lech Miodek.

Izpostavljen je bil pomen enakosti spolov in krepitve vloge žensk v evropski družbi ter širšem mednarodnem okolju, priznan dosežen napredek, tudi v okviru delovanja nacionalnih zunanjih služb, hkrati pa opozorjeno še na številne izzive pred nami na tem področju.

Mednarodni dan žensk, ki ga obeležujemo 8. marca, v letošnjem letu poteka pod geslom 'Mislimo na enakost, gradimo pametno, ustvarjamo za spremembe'. Geslo se osredotoča na pomen inovativnih načinov, s katerimi je mogoče povečati enakost med spoloma in bolj opolnomočiti ženske zlasti v sociali pri dostopu do javnih storitev in pri trajnostni infrastrukturi.

Razpravo si lahko ogledate na tej povezavi:

www.youtube.com/watch