Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
16.10.2019  

Slovesna otvoritev Konzulata Republike Slovenije v Katovicah na Poljskem in slovensko-poljski poslovni forum

Dne 15. oktobra 2019 je potekala svečana otvoritev Konzulata Republike Slovenije v Katovicah na Poljskem, na čelu s častnim konzulom Tomaszem Zjawionyjem, sicer tudi predsednikom Zbornice za trgovino in industrijo Katovice. Konzulat, s pristojnostjo za Šlezijsko in Malopoljsko vojvodstvo, je slovesno odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je ob tej priložnosti poudaril pomen odprtih prijateljskih odnosov med državama ter s tem še posebej izpostavil nadaljnje vsestranske možnosti za dodatno krepitev sodelovanja na gospodarskem področju.

 

Obisk gospodarskega ministra Počivalška v Katovicah je bil nadalje povezan tudi s hkrati potekajočim  slovensko-poljskim poslovnim forumom, kjer so bili organizirani B2B sestanki med slovenskimi in poljskimi gospodarstveniki ter udeležbo slovenske delegacije na 9. Evropskem kongresu malih in srednjih podjetij. Kongresa v Katovicah, ki poteka 16. in 17. oktobra 2019, se poleg slovenskih gospodarskih predstavnikov udeležuje še preko 7.500 drugih posameznikov ter preko 1.000 sodelujočih podjetij in institucij.

 

Priprave in izpeljava dogodkov v Katovicah je potekala v tesnem sodelovanju med Ministrstvom za zunanje zadeve in Veleposlaništvom Republike Slovenije v Varšavi ter ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarsko zbornico Slovenije in Javno agencijo SPIRIT.