Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
15.12.2016  

Uspešna udeležba Veleposlaništva na dobrodelnem bazarju v hotelu Marriott

V hotelu Marriott v Varšavi je zadnjo nedeljo v mesecu novembru (27.11.2016) potekal dobrodelni bazar v organizaciji SHOM – združenja soprog vodij diplomatskih misij. Častna pokroviteljica dogodka je bila prva dama RP ga. Agata Kornhauser-Duda.

Podobno kot preteklo leto, je tudi na letošnjem bazarju sodelovalo več kot 60 veleposlaništev – med njimi tudi Veleposlaništvo RS v Varšavi. Veleposlaništvo je letos prvič organiziralo dve ločeni stojnici – eno z izdelki drugo pa v dvorani s hrano. Na obeh stojnicah smo uspeli zbrati za cca 1.600 EUR donacij, skupni znesek zbranih donacij v okviru bazarja pa znaša cca 120.000 EUR.

Sredstva, zbrana na letošnjem bazarju, bodo razdeljena med 20 v naprej skrbno izbranih dobrodelnih organizacij, ki svoje aktivnosti usmerjajo na dve najbolj ranljivi skupini: otroke in starostnike.

Na stojnici z izdelki so bili obiskovalcem na voljo kozmetični izdelki Afrodita; balzamični kis Apis-Vite in njihove blagovne znamke Matejev; brezalkoholna pijača Cockta, ki jo je doniral uvoznik in distributer Danco Protić; aparati za izdelavo jogurta, ki jih je doniralo Gorenje; širok izbor izdelkov Natureta; kreme za obraz podjetja Ilirija; oljčno olje – donacija Luke Koper; prehranska dopolnila Sensilab; penine Istenič, ki jih je doniralo podjetje Vino vita (uvoznik in distributer); vina Verus proizvajalca Verus Vinogradi; različne vrste gorčice in ketchupa, ki ga proizvaja podjetje WOM Parczew (op. podjetje v lasti Apis-vite).

K navedenemu sta soproga veleposlanika in ekonomska svetovalka kot osebno donacijo dodali še piransko sol, planinski in zeliščni čaj, Loka kavo, Barcaffe, mineralno vodo Radenska in Costela, sadne bombone Šumi, manjše spominke.

Adria Airways je donirala dve povratni letalski karti na relaciji Varšava-Ljubljana-Varšava.

V dvorani s hrano je bilo izdelke Natureta in Cockta mogoče tudi poskusiti.

Ocenjujemo, da je bilo sodelovanje VVR na dobrodelnem bazarju odlična priložnost tudi z vidika krepitve pozitivne podobe Slovenije in njenega gospodarstva na Poljskem.

Podjetjem, ki so s svojimi donacijami v obliki izdelkov prispevala k uspehu slovenske stojnice, se iskreno zahvaljujemo.

 

Za požrtvovalno delo se zahvaljujemo tudi prostovoljkam.