Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
10.03.2010  

Turistični sejem v Łódźu

Łódź, 26. do 28. februar 2010 - V Łódźu je od 26. do 28. februarja 2010 potekal turistični sejem "Turistične regije - NA STIKU KULTUR 2010".

Na sejmu je s svojo stojnico sodelovalo tudi slovensko-poljsko društvo Triglav-Rysy, ki je obiskovalcem predstavilo turistično ponudbo Slovenije. V okviru sejma je imel slovenski etnolog Blaž Telban predavanje o Sloveniji kot stičišču različnih kultur. Povzetek predavanja je na www.nastykukultur.pl. 


Marko Dolžan, predsednik društva Triglav-Rysy, veleposlanik Marjan Šetinc ter vojvodinja Jolanta Chełtmińska na stojnici društva (od leve proti desni)

V teku obiska sejma se je veleposlanik Marjan Šetinc sestal tudi s predstavniki lokalnih oblasti, med drugim z v.d. županom Łódźa Tomaszem Sandyńskim, namestnikom maršala vojvodstva Łódź Witoldom Stępieńom ter z vojvodinjo Jolanto Chełtmińsko. Z vsemi sogovorniki so pogovori potekali predvsem o možnostih dvostranskega gospodarskega sodelovanja ter o poslovnih priložnostih za slovenska podjetja na Poljskem, predvsem v vojvodstvu Łódź, ki se razprostira na površini 18.219 km2 in ima cca 2.600.000 prebivalcev.


Marko Dolžan, predsednik društva Triglav-Rysy, veleposlanik Marjan Šetinc ter vojvodinja Jolanta Chełtmińska (od leve proti desni)