Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
29.03.2011  

Poljska študenta zmagovalca na mednarodnem natečaju »Trimo Urban Crash«

Zmagovalca 3. mednarodnega natečaja za študente arhitekture in oblikovanja »Trimo Urban Crash« sta poljska študenta Wojciech Nowak in Martynika Bielawska s šlezijske fakultete za arhitekturo v Glivicah. Njun koncept večnamenskega arhitektonskega projekta na kulturnem in športnem področju »Life Stand« je prejel največ glasov na javnem glasovanju ter s strani strokovne komisije.

Drugo mesto sta zasedla Matej Ramšak in Aleksij Vičič s Fakultete za arhitekturo na ljubljanski univerzi, ki sta zasnovala koncept mostu, ki povezuje reko z otroškim igriščem v Fužinah, tretje uvrščeni pa je študent iz Nove Zelandije. Častna podelitev nagrad in inavguracija zmagovalne arhitekturne instalacije po potekala junija 2011 v stanovanjski soseski Nove Fužine v Ljubljani.

Veleposlaništvo RS v Varšavi je prevzelo častno pokroviteljstvo nad 3. mednarodnim arhitekturnim in oblikovalnim natečajem »Trimo Urban Crash«, ki je potekal v organizaciji slovenskega podjetja Trimo. Na natečaju so sodelovali študentje iz 56 držav, ki so predložili skupaj 363 projektov za  urbano večnamensko instalacijo. 30 najboljših rešitev za realizacijo projekta ter 5 najboljših konceptualnih rešitev je objavljenih na www.trimo.urbancrash.com