Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
02.05.2011  

Razgrnitev volilnega imenika za glasovanje na referendumih 5. junija 2011

Obveščamo vas, da je na sedežu Veleposlaništva RS v Varšavi razgrnjen volilni imenik v katerem so vpisni izseljenci, ki so na podlagi 10. člena Zakona o evidenci volilne pravice (Uradni list RS, št. 1/2007 – uradno prečiščeno besedilo) zahtevali vpis v evidenco volilne pravice ter državljani Republike Slovenije, katere je organ pristojen za vodenje volilne pravice vpisal po uradni dolžnosti, ker je razpolagal s podatki iz tretjega odstavka 10. člena Zakona o evidenci volilne pravice.

Volilni imenik bo razgrnjen do 21. maja 2011 in sicer od ponedeljka do petka (razne 3. maja 2011), od 9h do16h. Informacije o vpisu v volilni imenik lahko volivci dobijo tudi po telefonu.

V času razgrnitve ima vsak državljan pravico pregledati volilne imenike in zahtevati popravek. Državljan lahko zahteva popravek, če sam ali kdo drug ni vpisan v volilni imenik; če je vpisan kdo, ki nima volilne pravice; če je vpisana oseba, ki je umrla, če je nepravilno vpisano osebno ime ali drug podatek, ki se nanaša nanj ali na koga drugega. Popravek imenika lahko državljan zahteva ustno ali pisno pri diplomatsko konzularnem predstavništvu najpozneje 15 dni pred dnem glasovanja to je do 21. maja 2011. O ustni zahtevi za popravek volilnega imenika se naredi uradni zaznamek.