Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
14.11.2011  

60. svetovni kongres barmanov v Varšavi

V Varšavi, v hotelu Hilton, se je 11. novembra na 60. jubilejnem IBA kongresu zbralo okrog 700 barmanov iz celega sveta. V okviru kongresa je potekalo tudi 37. svetovno prvenstvu v klasični pripravi koktajlov ( 37th W.C.C. - Classic) in 12. svetovno prvenstvo v atraktivni pripravi koktajlov ( 12th W.F.C.- flairtending).

Letos se je kongresa in tekmovanja udeležila 5-članska delegacija Društva barmanov Slovenije (DBS):
Delegati:
• Aleš Ogrin, Predsednik DBS,
• Edin Halačevič, član NO DBS,
• Franci Pišek, član DBS,

Tekmovalec Classic kategorija:
• Branko Lepoša

Tekmovalec Flair kategorija:
• Boris Šimbera

V kategoriji koktajlov s penečim vinom (Classic)  je barman Branko Lepoša s koktajlom ROSE  SYMPHONY, osvojil 2. mesto. Svetovni prvak v tej kategoriji je postal bolgarski barman Vasil Kolev, 3. mesto pa je pripadlo Avstrijcu Mariu Hoffererju.

V atraktivni pripravi koktajlov (Flairtending Competition), je Društvo barmanov Slovenije zastopal Boris Šimbera in osvojil zelo dobro 7. mesto. Po pričakovanjih je svetovni prvak postal Poljak Marek Posluzny, 2. mesto je osvojil Thomas Dyer iz Velike Britanije, 3. mesto pa je osvojil ruski predstavnik Sergey Bulakhtin.

Predstavnike Društva barmanov Slovenije je na prireditvi v hotelu Hilton pozdravil tudi veleposlanik Marjan Šetinc in tekmovalcema čestital za uspešen nastop na tekmovanju.