Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
21.11.2011  

Tradicionalni dobrodelni bazar SHOM - 2011

V nedeljo, 20. novembra 2011, je v Varšavi potekal tradicionalni dobrodelni bazar, ki ga je organiziralo Združenje soprog vodij diplomatskih misij na Poljskem (SHOM). Izkupiček je bil namenjen otroški fundaciji 'Pravočasna pomoč'' ('Zdążyć z pomocą'). Fundacija za pomoč otrokom pomaga več kot 3.000 bolnim in invalidnim otrokom na Poljskem in se ukvarja z zbiranjem sredstev za zapletene postopke, draga zdravljenja ter dolgoročne rehabilitacije. Tudi letos je bil bazar zelo dobro obiskan, organizatorji pa so zadovoljni tudi z izkupičkom.

Na dogodku, ki je potekal v hotelu Marriott, je sodelovalo 50 držav, ki so na svojih stojnicah ponujale različne izdelke, značilne za posamezne države. Na posebnih stojnicah so nekatere države predstavile tudi kulinarično ponudbo.

Na slovenski stojnici je, tako kot vsako leto, potekala prodaja slovenskih izdelkov, ki so primerni za novoletna darila. Obiskovalci bazarja so lahko kupili vino, morsko sol, prekmursko gibanico in nekatere druge, za Slovenijo značilne izdelke. Na dogodku je bil obiskovalcem na voljo tudi promocijski material STO.