Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
22.11.2011  

Predstavitev slovenskih vin v Varšavi

V Varšavi, v hotelu Hyatt, je 21. novembra 2011 potekala predstavitev slovenskih vin poljski strokovni javnosti in medijem.

Svoja vina je na dogodku, ki ga je organiziralo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Varšavi, predstavilo 26 slovenskih vinarjev. Prireditev je potekala pod imenom "Wines of Slovenia - taste the diversity". Iz primorske vinske regije so se dogodka udeležili vinarji: Vina Jakončič, Guerila, Dornberg, Korenika&Moškon, Černe, Ronk, Emeran Reya, Prinčič, Blažič, Čarga, Santomas, Goriška brda, Vinakoper in Vinakras. Iz Štajerske vinske regije so se dogodka udeležili vinarji: Vinar Kupljen, Doppler, Joannes, Dveri-Pax, Marof, Kupljen Jeruzalem, Jeruzalem Ormož, Radgonske Gorice in Ptujska klet. Dolenjsko so zastopali: Vina Zajc, Vino Graben in Istenič.

Uvodoma je vinarje nagovoril veleposlanik Marjan Šetinc, ki je predstavil specifičnost poljskega trga vin in majhen delež vin v porabi alkoholnih pijač na Poljskem. Namen dogodka, kot je bil ta, je dvigniti prepoznavnost slovenskih vin na Poljskem in doseči, da bi Poljaki spoznali njihovo kakovost.

Obiskovalci prireditve, ki jih je bilo med 150 in 200, so prihajali iz vrst poljskih uvoznih podjetij, distributerjev, maloprodajnih verig in novinarjev.

Dogodek je potekal izjemno uspešno in je po ocenah sodelujočih nedvomno prispeval k večji prepoznavnosti slovenskih vin na poljskem trgu in predstavlja prvi uspešni korak k plasiranju slovenskih vin na poljsko tržišče.