Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
20.06.2012  

Sprejem ob Dnevu državnosti in obeležitev dvajsete obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Poljsko

Dne 19. junija 2012 je veleposlaništvo RS v Varšavi priredilo sprejem ob Dnevu državnosti, pri katerem smo združili še dva dogodka, in sicer smo obeležili dvajseto obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med RS in Poljsko, poleg tega pa smo pripravili tudi razstavo del enega najvidnejših slovenskih ustvarjalcev, grafičnega oblikovalca Miljenka Licula »Identiteta Slovenije - Oblikovanje za državo«.

                         

Dogodek smo organizirali v galeriji Kulturnega doma v Saski Kępi (predel Varšave), udeležilo pa se ga je okoli 200 gostov, od predstavnikov poljske vlade, poslancev parlamenta, članov diplomatskega zbora, častnih konzulov RS na Poljskem ter številnih Slovencev, ki živijo in delujejo na Poljskem. K uspešni pripravi in izvedbi dogodka so pomembno pripomogla tudi nekatera podjetja (Krka, Polfa Łodź, Trimo, Parczew in Helios), ki so sofinancirala njegovo organizacijo.

                           

VP Šetinc je v svojem nagovoru izpostavil pomen in razvoj bilateralnih odnosov med  RS in Poljsko, od vzpostavitve diplomatskih odnosov leta 1992 naprej, predstavil pa je tudi ustvarjalno pot M. Licula. Razstava M. Licula, ki je med povabljenimi na sprejem vzbudila precejšnje zanimanje, bo ostala na ogled obiskovalcem galerije še približno teden dni.