Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
22.10.2012  

»Dan Luke Koper« (Krakow, 18. oktobra 2012)

18. oktobra 2012 je Luka Koper skupaj z družbo Baltic Rail pripravila v Krakowu »Dan Luke Koper na Poljskem«. Na predstavitev je prišlo 79 predstavnikov zainteresiranih poljskih (in mednarodnih podjetij) ter 31 predstavnikov slovenskih podjetij, vezanih na Luko Koper. Glavni organizator poslovnega srečanja je bil vodja predstavništva Luke Koper v Bratislavi, Tomaž Martin Jamnik. Prisotne je nagovoril in pozdravil tudi veleposlanik RS na Poljskem Marjan Šetinc.

                        

Luko Koper sta predstavila predsednik uprave Bojan Brank in vodja predstavništva LKP v Bratislavi Tomaž Martin Jamnik. Luka  je tudi v obdobju krize povečevala promet in bo letos dosegla že 17,9 milijona ton prometa. Luka predstavlja izhodišče za eno najkrajših poti med Mediteranom (in Daljnim vzhodom skozi Sueški kanal) in Srednjo Evropo. Časovni prihranki presegajo stroške, ki nastajajo z ladijskim obvozom cele Evrope do Baltika, kjer so poljska pristanišča Gdansk, Gdynia, Szczecin in Świnoujście.

                         

Predstavnika Baltic Raila – www.balticrail.com (je del Rail World group – www.railworld-inc.com ), direktor Stephen Archer in direktor železniške operative Vadim Shabarov, sta predstavila zmogljivosti Baltic Raila, ki ima 30 lokomotiv in več kot 1200 vagonov. Vadim Shabarov je prisotnim ilustriral prednosti povezav Srednje Evrope z Luko Koper (predstavljeno tudi na spletni strani Baltic Raila).

                         

Po predstavitvah Luke Koper in Baltic Raila se je predstavilo 17 cargo podjetij, ki delujejo v Luki Koper in organizirajo železniške transporte iz Luke. Tej predstavitvi so sledila B2B srečanja.