Veleposlaništvo RS Varsava /Novice /
22.06.2017  

Sprejem veleposlaništva ob Dnevu državnosti v Varšavi

Veleposlaništvo v Varšavi je ob Dnevu državnosti dne 20. junija priredilo sprejem v hotelu Polonia Palace. Z letošnjim sprejemom smo dodatno obeležili 25. obletnico mednarodnega priznanja Slovenije, priznanja s strani Poljske, ter 25. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Poljsko.

Sprejema so se udeležili številni vodilni predstavniki poljske vlade, parlamenta, diplomatskega zbora, gospodarstveniki, akademiki, poljski prijatelji Slovenije ter Slovenci, živeči na Poljskem.

Goste sprejema sta nagovorila veleposlanik Robert Krmelj in namestnik poljskega zunanjega ministra Bartosz Cichocki.

Sprejema se je udeležila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo RS gospa Damjana Pečnik.
Gostom sprejema smo postregli s slovenskimi jedmi, med drugim tudi z orehovo in pehtranovo potico ter prekmursko gibanico. Pri pripravi ostalih jedi so bili uporabljeni proizvodi Naturete.

Gostom smo postregli izključno slovenska vina in sveže pripravljen sokove v sokovnikih Gorenja. Sprejem so omogočila slovenska podjetja, ki delujejo na Poljskem: Pearl Riko Bobnar, Armeton, Gorenje, Luka Koper, Natureta, Multistal Lohmann, Krka, Eti-polam, Verus, Mlinotest ter poslovni klub Triglav-Rysy. Poleg njih pa še združenje občin in lokalne samouprave Lubuškega vojvodstva, kjer deluje častni konzul RS v Zieleni gori.

 

Nagovor veleposlanika Roberta Krmelja

 

 

 

Gostje sprejema

 

Ekipa veleposlaništva z državno sekretarko gospo Damjano Pečnik

 

Potica