Veleposlaništvo RS Varsava /COVID-19 /Poljska /

Poljska

Več informacij je na voljo na povezavi: https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel in https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia.

Celotna Poljska je od 24 oktobra razglašena za rdečo cono. Vsem, ki se odločajo za potovanje na Poljsko priporočamo, da se dobro seznanijo z regionalno ureditvijo, ter omejitvami: seznam omejitev pa na povezavi https://www.gov.pl/web/koronawirus/regionalne-obostrzenia-dla-wybranych-powiatow (v poljščini).

Informacije so na voljo tudi na posebni COVID-19 strani vlade Republike Poljske. 
- http://gov.pl/koronawirus (v poljščini)
- https://www.gov.pl/web/coronavirus (v angleščini)
- https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel (informacija v angleščini glede vstopnih pogojev na Poljsko v času izvajanja ukrepov)

Informacije o epidemioloških priporočilih na posameznih področjih so na voljo na strani glavnega sanitarnega inšpektorja (v poljščini): https://gis.gov.pl/aktualnosci/wytyczne-zamieszczone-na-stronach-poszczegolnych-ministerstw-we-wspolpracy-z-gis/

Kontaktna številka za dodatne informacije in pomoč je 800 190 590.
Za urgentno pomoč - klic v sili se pokliče nujno pomoč na 112.
_________________________________________________________________________________

Poljska je v Sloveniji na rdečem seznamu držav. Vse informacije o omejitvah, pogojih vstopa in karantene najdete na vladnem portalu GOV.SI (https://www.gov.si/teme/koronavirus/),  v rubriki PREHAJANJE MEJA.

RDEČI seznam: Osebo, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima prebivališče v državi na rdečem seznamu ali prihaja iz te države, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v 10-dnevno karanteno.

Oseba pa v karanteno ne bo napotena, če ob prehodu meje predloži negativni izvid testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), ki ni starejši od 48 ur in je bil opravljen v državi članici EU, državi članici schengenskega območja ali pri organizaciji ali posamezniku, ki sta ju Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano prepoznala za ustrezna in verodostojna ter sta navedena na seznamu na spletni strani Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (https://www.nlzoh.si/o-nas/novice/46-aktualno/541-novica-73).


(Posodobitev: 16. november 2020)